Антикорупційну карту ремонтів вперше презентували у Сумах

Антикорупційну карту ремонтів вперше презентували у Сумах

Під час презентації експерти Антикорупційного штабу повідомили, що у Сумах за останні три роки було укладено 2800 договорів на проведення ремонтних робіт і витрачено близько 1,8 мільярда гривень. Найдорожчими ремонтами є: роботи з будівництва дитячого садочка у 12 мікрорайоні – 58,8 млн грн і капітальний ремонт вул. Роменської – 40,6 млн грн.

Керівниця ГО “Антикорупційний штаб” Юлія Гречка розповіла: “Наша команда розробила унікальний інноваційний інструмент, який охоплює всю територію України: від міст-мільйонників до маленьких сіл. Карта ремонтів була створена для усіх громадян задля того, щоб вони могли легко контролювати витрати бюджетних коштів, а також для замовників і підрядників, задля мотивації виконувати свою роботу якісно.”

Також керівник проєкту “Карта ремонтів” Сергій Миткалик продемонстрував на практиці як користуватися Картою ремонтів та залишити скаргу, у разі потреби:  “Ніщо так не пришвидшує ремонтні роботи, як відкрите кримінальне провадження. Саме тому, ми звертаємось до контролюючих та правоохоронних органів, у разі виявлення порушень під час робіт, або їх невиконання.”

Наприкінці Сергій Миткалик додав: “Ми разом з жителями добиваємось справедливості і якісно проведених робіт. Адже це гроші платників податків і вони мають право знати хто і як їх використовує.”

 

Читайте також

×