Українські держслужбовці можуть заповнити декларацію з допомогою Чат-бота “Держслужбовець Тарас”

Українські держслужбовці можуть заповнити декларацію з допомогою Чат-бота “Держслужбовець Тарас”

З січня 2020 року розпочався період щорічного електронного декларування. У лютому ж громадська організація “Антикорупційний штаб”  спільно з Національним агентством з питань запобігання корупції (далі – НАЗК) перезапустили електронний сервіс – чат-бот «Держслужбовець Тарас». 

Спільними зусиллями було оновлено і гармонізовано з діючим законодавством алгоритм чат-бота, змінено пороги декларування, а також додані розділи, яких раніше не було у формі електронної декларації. 

Функціонал чат-бота включає:

  • покрокову інструкцію із заповнення електронної декларації;

  • визначення відомостей щодо активів та доходів, які мають декларуватися; 

  • актуальні відомості щодо порогів, встановлених для декларування окремих активів; 

  • додаткові посилання на відкриті державні реєстри, бази даних, сервіси, що можуть бути корисними суб'єктам декларування. 

Ціль чат-бота – допомагати суб’єктам декларування заповнювати електронні декларації та уникати помилок. Завдяки плідній співпраці аналітиків НАЗК та Штабу він став ще зручнішим у користуванні і були враховані найчастіші питання декларантів, які надходять на гарячу лінію НАЗК. Також чат-бот «Держслужбовець Тарас» зрозуміло і в простій формі може надати консультацію по технічній допомозі користувачу.

Знайти чат-бота можна, ввівши в поле для пошуку в Facebook Messenger або в Telegram запит "Держслужбовець Тарас", а також за посиланнями: 

Facebook Messenger: https://m.me/D.TarasBot 

Telegram: https://t.me/dTaras_bot

 Щоб розпочати спілкування з чат-ботом, слід натиснути "Почати" і  користуватися запропонованими кнопками знизу при виборі відповіді.

Зауважимо, що Чат-бот «Держслужбовець Тарас» є  допоміжним інструментом для суб'єктів декларування – yci відповіді та пояснення несуть рекомендаційний характер. Відповідальність за достовірність інформації, яку внесено до декларації, несе виключно суб'єкт декларування.

 З додаткових питань радимо звертатися до Національного агентства з питань запобігання корупції за роз'ясненнями та консультаціями.

 
×