В Україні від COVID-19 вакциновані 5% населення: ГО «Антикорупційний штаб» презентує рейтинг областей за темпами вакцинації

В Україні від COVID-19 вакциновані 5% населення: ГО «Антикорупційний штаб» презентує рейтинг областей за темпами вакцинації

Громадська організація «Антикорупційний штаб» продовжує моніторинг стану вакцинації в Україні. За даними станом на 7 липня 2021 року з 43,9 мільйонів населення України щеплення від COVID-19 отирмали лише 5,08%. На 10 тисяч населення вакциновані усього приблизно 508 осіб. За показником вакцинації Україна пасе задніх у рейтингу країн: наразі у неї 142-ге місце.

 

Ці та інші дані щодо вакцинації «Антикорупційний штаб» отримує з карти вакцинації, яку ви можете подивитись за посиланням. Тут ви можете знайти найближчі пункти вакцинації від COVID-19. Окрім цього, за допомогою інструментів Карти можна легко повідомити про будь-яке порушення або зловживання в процесі вакцинації.

Які області в лідерах та аутсайдерах вакцинації

Станом на 7 липня 2021 року, лідерами за кількістю вакцинованих є Київ та Київська область — відповідно 10,22% та 8,14% населення щеплені. Далі у п’ятірці лідерів розмістились Полтавська, Миколаївська та Вінницька області: відповідно 7,36%, 6,43% та 6,13% щеплених. 

 

Аутсайдерами рейтингу є Луганська (1,87%), Чернігівська (1,91%), Донецька (2,06%), Чернівецька (3,36%) та Одеська області (3,90%). Рейтинг складений за даними з підконтрольних Україні регіонів.

Повний рейтинг виглядає ось так

 

 

На карті можна знайти також «Можливо втрачені дози».

Дані на Карті автоматично завантажуються з Єдиного державного веб-порталу відкритих даних у режимі реального часу, які публікуються НСЗУ. Національна служба здоров'я у свою чергу використовує медичні записи про вакцинацію, що вносяться до електронної системи охорони здоров’я лікарями персонально по кожному пацієнту.

 
×