Хмельничанам презентували унікальний інструмент для перевірки ремонтних робіт (ІНФОГРАФІКА)

Хмельничанам презентували унікальний інструмент для перевірки  ремонтних робіт (ІНФОГРАФІКА)

Сьогодні в м. Хмельницькому в приміщенні Молодіжного центру експерти ГО «Антикорупціний штаб» презентували «Антикорупційну карту ремонтів» – інноваційний діджитал-інструмент. Антикорупційна карта ремонтів – це інтерактивна карта України, на якій позначені всі ремонтні роботи міста, села чи селища. У свою чергу, кожен мешканець Хмельницького може проконтролювати куди йдуть гроші платників податків, виділені на проведення ремонтів шкіл, будинків, лікарень, міжбудинкових проїздів тощо.

Хмельничани також можуть перевірити свої будинки, двори та залишити на сайті скаргу чи фотографії об’єкту. Юристи Антикорупційного штабу обробляють усі отримані скарги щодо неякісно проведених ремонтів, або ж взагалі їх відсутності та надсилають скаргу до відповідних правоохоронних чи державних органів.

Під час презентації експерти Антикорупційного штабу повідомили, що у Хмельницькому з 2016 року було укладено понад 3 тисячі договорів на проведення ремонтних робіт, і витрачено близько 1,75 мільярда гривень. Найдорожчими ремонтами є: будівництво Палацу спорту (275,79 млн. грн), будівництво другої черги водогону (68,16 млн. грн) та будівництво дошкільного навчального закладу на 120 місць (47,54 млн. грн).
Керівник проєкту «Антикорупційна карта ремонтів» Ілля КРОТЕНКО розповів: «Щороку на ремонти з міських бюджетів витрачаються мільярди гривень, щомісяця підписуються тисячі нових договорів. Ні ми, громадські організації, ні правоохоронні органи, ні журналісти, ні, навіть, влада не здатні відслідковувати ситуацію щодо кожного окремого ремонту. Саме тому, нашою метою є залучення якомога більше людей до антикорупційного руху шляхом контролю за використанням бюджетних коштів.»

Також, аналітик «Антикорупційного штабу» Павло ЛЕВІН зазначив: «Наші спеціалісти розглядають скарги, залишені користувачами Карти Ремонтів і надають юридичну допомогу. Завдяки саме таким скаргам нам вже вдалось зберегти більше 2 млн гривень бюджетних коштів. Адже, як виявилось, ніщо так не пришвидшує роботу як відкрите кримінальне провадження.»

У пресбрифінгу також взяв участь Начальник управління житлово-комунального господарства Хмельницької міської ради Василь НОВАЧОК, який зазначив, що задоволений тим, що існує такий інструмент як «Карта ремонтів», і тим, що громадяни залучаються до таких проєктів.Також додав, що Хмельницька міська рада готова до співпраці.

Наприкінці Ілля КРОТЕНКО додав: «Ми разом з жителями добиваємось справедливості і якісно проведених робіт. Адже це гроші платників податків і вони мають право знати хто і як їх використовує.»

Фотоматеріали

  • Хмельничанам презентували унікальний інструмент для перевірки  ремонтних робіт (ІНФОГРАФІКА)
  • Хмельничанам презентували унікальний інструмент для перевірки  ремонтних робіт (ІНФОГРАФІКА)
  • Хмельничанам презентували унікальний інструмент для перевірки  ремонтних робіт (ІНФОГРАФІКА)
  • Хмельничанам презентували унікальний інструмент для перевірки  ремонтних робіт (ІНФОГРАФІКА)
×