Які є види допомоги для постраждалих від війни та як отримати гроші

Які є види допомоги для постраждалих від війни та як отримати гроші

Нині в Україні діють три різні міжнародні програми для українців, які постраждали від війни. Здебільшого підтримка розрахована на ВПО, людей з деокупованих територій, які опинилися в скрутному становищі. Сума — від 2220 до 2500 грн разових або ж щомісячних виплат строком до 3 місяців на кожного члена родини. 

Підтримку надає Естонська рада у справах біженців, Місія Міжнародного Комітету Червоного Хреста та Управління Верховного комісара ООН у справах біженців. 

Детальніше про кожну в інфографіці Мінрегіону.

Отож кошти від Естонської ради у справах біженців можуть отримати не тільки ВПО, а і мешканці тимчасово окупованих територій. Подати заявки можна телефоном або через сайт.


Те саме стосується отримувачів допомоги від Червоного Хреста. Пріоритет надають малозабезпеченим сім`ям та особам з інвалідністю 2 групи. Однак якщо ви не належите до цих категорій, це ще не означає, що вам відмовлять. Отримати 2500 грн від них можна, подавши заявку через єДопомогу або ж у місцевому офісі місії.


А щоб отримати 2200 грн на кожного члена родини від ООН, щомісячний дохід на кожного повинен бути меншим 5400 грн. Крім того, виплати не передбачені для тих, хто вже отримує допомогу від інших організацій.

 

 

×