Антикорупційна екосистема має все для боротьби з корупцією

Антикорупційна екосистема має все для боротьби з корупцією

Вчора взяли участь в публічному обговоренні “Що чекає на антикорупційну екосистему? ” спільно з представниками антикорупційних органів.
Зокрема, на заході був присутній Артем Ситник, який розповів про нинішні реалії: “Що змінилось зараз? По-перше, ми бачимо що ініціативи, які були давно запропоновані, почали впроваджуватись: можливість автономного прослуховування, скасування правок Лозового і так далі. По-друге, є підтримка нормальних ділових відносин з Генеральною прокуратурою, адже новий прокурор налаштований на реальне реформування  органу та налаштований на результат”.
Також поділився цікавою історією про чиновника з Харківщини, який намагався домовитися закрити кримінальне провадження за гроші: замість необхідних 100 тисяч доларів він передав 110 тисяч. На питання “чому?” він відповів, що просто сплутав пакети.
Виконавчий директор  ГО “Антикорупційний штаб” зауважив: “Ми сподіваємось, що коли в НАЗК буде обрано єдиного керівника, він демонструватиме ефективну роботу. Сьогодні в Україні дуже низька довіра до антикорупційних органів, адже вони слабо комунікують із суспільством про результати своєї діяльності”.
Спеціальним гостем заходу був Хосе Угас – символ боротьби з корупцією – колишній спеціальний прокурор у Перу. Відомий тим, що засудив Президента, який, власне, його і призначив на цю посаду. 
“Ми маємо робити значно більше. Адже корупційні мережі співпрацюють та мають надпотужну комунікацію між собою. Антикорупційні ж органи частіше за все, навпаки починають конкурувати між собою. Ми маємо виходити за рамки формальностей”, – наголосив він.
Дійшли до висновку, що антикорупційна екосистема має все для боротьби з корупцією: від сформованих інституцій до політичної волі керівництва держави.

 

Фотоматеріали

  • Антикорупційна екосистема має все для боротьби з корупцією
  • Антикорупційна екосистема має все для боротьби з корупцією

Читайте також

×