ГО “Антикорупційний штаб” шукає ІТ-волонтерів, які готові допомогти зробити владу більш прозорою

ГО “Антикорупційний штаб” шукає ІТ-волонтерів, які готові допомогти зробити владу більш прозорою

ГО “Антикорупційний штаб” шукає ІТ-волонтерів, які допоможуть нам зробити більш ефективним діджитал-інструмент “Приховані інтереси”. Цей інструмент дозволяє виявляти, коли депутати і державні службовці лобіюють інтереси своїх компаній. 

Про що йдеться

Шукаємо розробників волонтерів, готових приділити декілька годин свого часу на допомогу в розробці інструменту. 

Від нас: деталізовані технічні завданні з роз’ясненням, що необхідно робити. А ще ми всюди, де лише можливо, будемо згадувати про те, що це саме ти нам допоміг або допомогла.

Від вас: трохи вашого часу і бажання бути залученими до боротьби з корупцією в Україні. Необхідна буде допомога з розробкою парсерів для пошуку в документах міських рад всіх регіонів.

До слова,  у вересні 2020 проєкт «Приховані інтереси» став переможцем щорічного Open Data Challenge — національного конкурсу стартапів на основі відкритих даних. Ось тут можна про це почитати стаття

 

Для участі заповнюй заявку на волонтерство за посиланням: https://cutt.ly/oQ2ctMK 

Ми обов’язково зв’яжемось із тобою! 

Трошки про нас

Ми — громадська організація “Антикорупційний штаб, створена влітку 2014 року. У нас вже є кілька ресурсів, які допомагають швидко виявляти порушення законодавства у сфері корупції. Наприклад, на Карті ремонтів ви можете віднайти всі деталі ремонтів, які виконують за бюджетні кошти з 2016 року. На Карті вакцинації ви зможете знайти інформацію про наявність вакцин від коронавірусу у кожній громаді та навіть виявити залишки вакцини. Більше про нас — ось тут.

Приховані інтереси - це автоматизований інструмент, який на основі об’єднання різних відкритих даних, автоматично знаходить можливі порушення депутатів та чиновників, наприклад - вигравання тендерів пов’язанами з ними компаніями, прийняття рішень на користь своїх компанії і т.п.

Вже зараз в системі більше 5 млн компаній і більше 1 млн осіб, які щодня перевіряються на нові порушення. 

Презентація проєкту: за посиланням

Іще трошки про проєкт: за посиланням.

 

Читайте також

×