Громадськість та Мінінфраструктури працюють над відкриттям Реєстру зруйнованого майна

Громадськість та Мінінфраструктури працюють над відкриттям Реєстру зруйнованого майна

Представники громадськості, що входять до коаліції RISE Ukraine, наголошують на необхідності відкрити дані Реєстру пошкодженого та зруйнованого майна. Про це йшлося під час зустрічі з представниками Мінцифри, Мінінфраструктури, Укравтодору та донорської організації.

«Нам потрібно використати такий підхід, щоб максимально відкрити всю інформацію з Реєстру, за винятком тих даних, щодо яких є безпекові ризики. Тож зараз ми працюємо над кожним окремим набором даних, які можна зробити публічними», розповів голова правління «Антикорупційного штабу» Сергій Миткалик за підсумками зустрічі. 

Він пояснив, що відкритість офіційних даних щодо зруйнованих та пошкоджених об‘єктів вирішить низку проблем, які вже сьогодні склались, та стане головною передумовою прозорої відбудови. 

За його словами, Мінінфраструктури підтримує цю ініціативу і працює над публічним відкриттям частини Реєстру. Також учасники перемовин домовилися продовжити співпрацю та максимально швидко оприлюднити інформацію. Найближчим часом ми побачимо оприлюднений дашборд із узагальненою інформацією щодо кількості об’єктів.

Нагадаємо, Мінінфраструктури запустило Реєстр пошкодженого та зруйнованого майна наприкінці серпня. Але у відкритому доступі цей реєстр не з‘явився і досі.

Читайте також

×