Ілля Кива більше не кандидат наук: також його позбавили нагородної зброї

Ілля Кива більше не кандидат наук: також його позбавили нагородної зброї

Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський 16 листопада 2021 року видав наказ, яким позбавив права народного депутата Іллю Киву на нагородну зброю, яку йому видали 2015 року.

 

«Кожен має пам’ятати, що зброя — це відповідальність, — підкреслив Міністр. — А мати нагородну зброю — це велика честь і ніхто не має права цю честь плюндрувати негідною поведінкою! Безпека громадян і честь держави - понад усе! Слава Україні!»

 

Нагадаємо, 16 жовтня Ілля Кива записав ролик, на якому він стріляє з автомата в повітря в парку, відзначивши річницю вбивства Бандери співробітником КДБ Богдана Сташинського. Згодом за фактом стрілянини з вогнепальної зброї проти нардепа відкрили кримінальне провадження. В рамках цього провадження 16 листопада ДБР провело у нардепа обшуки.

 

Але це ще не всі прикрощі, які стались із нардепом. У коментарі одному з видань Ілля Кива повідомив, що комісія Міністерства освіти України також позбавила його і звання кандидата наук: «На підставі того, що хоч у моїй дисертації немає плагіату, але, за рішенням комісії, немає новизни», — додав Кива. 

 

Нагадаємо, що дисертацію Ілля Кива захистив у квітні 2021 року. Досліджували цю роботу журналісти Бігус.Інфо. Читайте більше за посиланням. 

Фото https://zagittya.com.ua/

×