Карта ремонтів: На що було витрачено 1,8 млрд грн у Краматорську? (ІНФОГРАФІКА)

Карта ремонтів: На що було витрачено 1,8 млрд грн у Краматорську? (ІНФОГРАФІКА)

Карта ремонтів – це інтерактивна карта України, на якій позначені всі ремонтні роботи. Кожен громадянин може проконтролювати куди йдуть гроші платників податків, виділені на проведення ремонтів житлових будинків, шкіл, садочків, лікарень, гуртожитків, парків тощо. 

Жителі східних регіонів України також мають можливість перевірити свої будинки, двори або ж школи, куди ходять їхні діти, та залишити на сайті скаргу чи фотографії об’єкту. Юристи Антикорупційного штабу, у свою чергу, обробляють усі отримані скарги щодо неякісно проведених ремонтів або ж взагалі їх відсутності і звертаються до правоохоронних та контролюючих органів у разі виявлення правопорушень.

Під час презентації експерти Антикорупційного штабу повідомили, що у Краматорську за останні три роки було укладено 2193 договорів на проведення ремонтних робіт і витрачено близько 1,8 млрд гривень. Топ-3 найдорожчих ремонтів: капітальний ремонт автодороги по вул. О. Тихого та по вул. Танкістів від Управління капітального будівництва та перспективного розвитку Краматорської міської ради - 264 млн грн; реконструкція площі Миру від Управління капітального будівництва - 110 млн грн; капітальний ремонт, а саме: термомодернізація будівель Краматорських ЗОШ №2, 3, 8, 9 та будівель Краматорських дошкільних навчальних закладів №6, 8, 64, 71, 84 від Управління капітального будівництва, що коштував 82 млн грн.

Голова Правління ГО “Антикорупційний штаб” Юлія Гречка та виконавчий директор Сергій Миткалик розповідають, що організація створює діджитал антикорупційні інструменти, які допомагають стежити за виконанням робіт на різних об’єктах.

Карта ремонтів, створена нами, є унікальною та максимально повною. Вона наповнюється автоматично без людського втручання, а саме: на пряму з офіційного сайту держзакупівель Prozorro в режимі реального часу. Знайдіть свій будинок на карті, перевірте ремонт та, якщо він не зроблений або зроблений неякісно, надішліть нам скаргу. Юристи Антикорупційного штабу допоможуть жителям добитися того, щоб ремонт був зроблений належним чином”, – говорить Юлія.

У прес-брифінгу також взяли участь шестеро представників міської влади. Вакалов Володимир Володимирович, начальник відділу житлового господарства Краматорської міської ради, зазначив: “У нас діє Програма капітального, поточного ремонту та реконструкції житлового фонду, а тому ми контролюємо співвласників будинків на початку проведення робіт. При цьому Карта ремонтів, безумовно, допоможе жителям Краматорська відслідковувати витрати бюджетних коштів”.

Проєкт фінансується за підтримки Міжнародного фонду "Відродження".
 
 
 
 
 
×