МОЗ скасувало вакцинацію публічних та громадських діячів залишками вакцини!

МОЗ скасувало вакцинацію публічних та громадських діячів залишками вакцини!

МОЗ скасувало вакцинацію публічних та громадських діячів залишками вакцини!

 

Міністерство охорони здоров'я внесло зміни до Дорожньої карти вакцинації та скасувало дозвіл на вакцинацію публічних осіб залишками вакцини поза чергою (https://bit.ly/3dD1M7l). Це невелика перемога для нашої команди, адже Антикорупційний штаб неодноразово фіксував та повідомляв МОЗ про неправомірні факти порушення щеплення залишками вакцини. 

 

Ми наполягали на наданні рівного доступу до залишків вакцини усім (https://bit.ly/zayava_vaccine), або скасуванні цього сумнівного наказу. 


Тепер для залишків вакцин необхідно залучати виключно осіб визначених в І (першому) та ІІ (другому) етапах Дорожньої карти. 

 

Це означає, що щеплення можуть отримати лікарі, які працюють з хворими на COVID-19,  військові, поліцейські, рятувальники, соціальні працівники, медичні працівники, працівники та мешканці будинків для літніх людей, літні люди, старші 80 років, освітяни тощо.

 

Хто з пріоритетних груп недоотримує вакцину?

Євген Ткачев, що утримує волонтерські хоспіси для людей похилого віку-переселенців з лінії фронту, повідомив, що жителі хоспісів недоотримують вакцину, хоч і є пріоритетною групою. Жителів хоспісу – 50 осіб, а доз вакцини має приїхати тільки 20. Євген вже неодноразово звертався на гарячу лінії вакцинаці, проте – жодної відповіді. Сімейні лікарі сказали, що “нема поставок вакцини у потрібній кількості”.

Як це так відбувається?

Компанії дружин нардепів вакцинують своїх працівників поза чергою(https://bit.ly/3dwGacE), а в той же час пріоритетна група – люди похилого віку-переселенці не можуть отримати достатню кількість доз вакцини.

Знаєте схожі випадки порушень на вакцинації – повідомте нам на пошту shtab.net@gmail.com.

Також, ви ще маєте шанс стати частиною коаліції громадських організацій, що слідкують за процесом вакцинації від COVID-19 в Україні. Заповнюйте реєстраційну форму і долучайтесь: https://forms.gle/u8WAhsirghbjepfN9

Публікація стала можливою завдяки підтримці Посольства Франції в Україні.

 

Читайте також

×