Ми продовжуємо отримувати повідомлення про порушення в ході вакцинації

Ми продовжуємо отримувати повідомлення про порушення в ході вакцинації

Антикорупційний штаб продовжує отримувати повідомлення про порушення в ході вакцинальної кампанії від COVID-19.

В одному з останніх кейсів нам анонімно переслали повідомлення від однієї з українських IT-компаній та повідомили про запрошення для працівників та працівниць зареєструватись і пройти вакцинацію вже у травні. На думку деяких співробітників компанії, проводити напівтаємну вакцинацію для них недоречно в умовах, коли навіть медпрацівники не провакциновані повністю.

Ба більше, подібна масова вакцинація відбуваєтсья всупереч Дорожній карті вакцинації, затвердженій Міністерством охорони здоров'я — представники ІТ-компаній не входять до жодної з пріоритетних груп населення щодо доступу до вакцини на поточному етапі  кампанії.

Ми звернулись до Міністерства із проханням пояснити правові підстави постачання вакцин та проведення масової вакцинації колективів приватних IT-компаній. Ми поінформуємо вас про відповідь МОЗ у наших наступних публікаціях.

Нагадаємо, зараз Україна перебуває на другому етапі вакцинальної кампанії. На ньому щеплення мають проводити особам з високим ризиком інфікування та розвитку COVID-19, зокрема сімейним лікарям, працівникам соціальної сфери та громадського здоров’я, а також особам віком більше 80 років.

Якщо ви знаєте випадки порушень в ході вакцинації від СOVID-19, повідомте нам на пошту shtab.net@gmail.com.

Цей допис став можливим завдяки підтримці Посольства Франції в Україні.

Фотоматеріали

  • Ми продовжуємо отримувати повідомлення про порушення в ході вакцинації
  • Ми продовжуємо отримувати повідомлення про порушення в ході вакцинації
×