У Золотоноші знайшли, хто збирав кошти з батьків школярів

У Золотоноші знайшли, хто збирав кошти з батьків школярів

До ГО “Антикорупційний штаб” через Карту Ремонтів (map.shtab.net) звернулась мешканка міста Золотоноша Черкаської області, яка повідомила, що у школі перед навчальним роком з батьків збирають по 1000 грн на ремонт класу. Жінка зазначила: наразі вона втратила роботу через стан здоров’я, тому таких коштів на ремонт класу у неї немає. 

 

За даною скаргою юристи “Антикорупційного штабу” відправили звернення до міської ради, якій підпорядкований заклад освіти. Ми отримали відповідь, що дійсно подібний інцидент був: кошти збирали за ініціативи батьківського комітету 5-А класу гімназії. Тобто збирати кошти було ініціативою саме батьків, а не вчителів чи адміністрацією школи, зазначили у відповіді, а з керівництвом школи “проведена робота” з питань недопущення зборів коштів з батьків.

 

Також у відповіді надали три протоколи батьківських зборів, де також є розрахунки потреб для ремонту в класі. Усі ці документи ви можете побачити за посиланням https://cutt.ly/kEwghLA

 

Незважаючи на ініціативу батьків, нагадуємо, повна загальна середня освіта є обов’язковою і безоплатною, витрати на забезпечення навчально-виховного процесу в державних і комунальних загальноосвітніх навчальних закладах здійснюються на нормативній основі за рахунок коштів відповідних бюджетів у повному обсязі.

 

Нагадаємо, що ви можете повідомити нам про випадки поборів у школах або інші випадки корупцію, просто описавши ситуацію в листі на пошту shtab.net@gmail.com.

 

Читайте також

×