Закупівлі в Prozorro знову стали обов'язковими

Закупівлі в Prozorro знову стали обов'язковими
Державні та місцеві органи влади та підприємства знову повинні проводити обов’язкові спрощені закупівлі в електронній системі Prozorro від 50 тис. гривень.
 
Відповідні зміни до постанови №169, що регулює проведення держзакупівель на період воєнного стану, Кабмін ухвалив 24 червня.
 
Нова постанова передбачає, що для закупівель від 50 тис. гривень замовники мають проводити спрощені закупівлі.
 
Водночас зберігається ціла низка підстав для проведення прямих закупівель, коли це є критично важливим. Наприклад, якщо замовник знаходиться у зоні бойових дій або не має технічної можливості провести торги, або закупівля потрібна “на вчора”.
“Постанова дає можливість відкрити ринок для бізнесу, тобто бізнес та громадськість зможуть бачити інформацію про оголошенні закупівлі, їхню вартість, конкуренцію на ринку, що позитивно впливає на економіку. Звісно, це великий плюс і для прозорості, адже дозволяє відстежувати окремі закупівлі. Але ця постанова не повертає нас до того стану, який був до початку війни, містить ряд винятків, якими можуть користуватися замовники, і відповідно — корупціонери. Тому все-таки ми наполягаємо, що треба зобов'язати органи державної влади публікувати ще більше закупівель”, — сказав голова правління ГО “Антикорупційний штаб” Сергій Миткалик.
 
Нагадаємо, 28 лютого Уряд дозволив укладати контракти напряму — без проведення аукціонів у Prozorro — на період воєнного стану.

Фотоматеріали

  • Закупівлі в Prozorro знову стали обов'язковими
  • Закупівлі в Prozorro знову стали обов'язковими
×