Народна депутатка Елла Рєпіна помічена в “лобіюванні” інтересів, вигідних тютюновій індустрії

Народна депутатка Елла Рєпіна помічена в “лобіюванні” інтересів, вигідних тютюновій індустрії

Елла Рєпіна — Народна депутатка від “Слуги народу”. Маємо щонайменше 4 причини припускати, що Елла Рєпіна “лобіює” норми вигідні тютюновій індустрії. Поїхали.

  1. Елла Рєпіна — співавторка законопроєкту №4212 від 12.10.2020 року про внесення змін до ст. 22 Закону України “Про рекламу”. У проєкті йдеться про рекламу  електронних сигарет і рідин, що використовуються в електронних сигаретах, що передбачає фрагментарні обмеження реклами електронних пристроїв для куріння. Для порівняння: проєкт № 4358 забороняв ВСЮ рекламу тютюнових виробів, електронних сигарет та тютюнових виробів без їх згоряння — проєкт №4212 лише частково.

  2. У квітні 2021 року виступила на Погоджувальній раді депутатських фракцій (груп) з інформацією, що ініційований нею законопроєкт №4212 передбачає заборону як реклами електронних сигарет, так і тютюнових виробів для електричного нагрівання (ТВЕНів). Водночас твердження про заборону цим законопроєктом реклами ТВЕНів не відповідає дійсності, що, своєю чергою, може ввести народних депутатів та суспільство в оману. Відео.

  3. Елла Рєпіна проголосувала разом із 18 членами Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики ВРУ за правку Давида Арахамії до законопроєкту №4278, яким знижують акциз на сигарети для iqos і glo на 30% з 1 квітня 2021 року. Варто розуміти, що виконання чинного законодавства з підвищення акцизів попередить майже півмільйона смертей. Тобто Елла Рєпіна підтримувала саме той проєкт, який навпаки мав нашкодити здоров’ю українців.

  4. Елла Рєпіна активно просуває ухвалення законопроєкту № 4212, який передбачає ОБМЕЖЕННЯ реклами тютюну, а не ЗАБОРОНУ, яка передбачена у №4358. Посилання — ось тут.

 

Голова правління ГО “Антикорупційний штаб” Сергій Миткалик зауважує: “Загалом проєкт №4358 вже ухвалили і він в цілому задовольняє громадськість. Але в парламенті розглядають також проєкт №4212, тому існує небезпека, в разі прийняття останнього норми №4358 послаблені. Відтак, “Антикорупційний штаб” закликає народну депутатку все ж таки не робити активних дій та відкликати законопроєкт №4212”.

 

Хочете дізнатись більше деталей? Рекомендуємо почитати, що до чого у проєктах про тютюнові лобіювання у дослідженні ВОКС Україна: https://cutt.ly/2IPP1a0 

 

Фотоматеріали

  • Народна депутатка Елла Рєпіна помічена в “лобіюванні” інтересів, вигідних тютюновій індустрії
  • Народна депутатка Елла Рєпіна помічена в “лобіюванні” інтересів, вигідних тютюновій індустрії

Читайте також

×