Стихійне лихо та кінець календарного року – причини незавершених ремонтів

Стихійне лихо та кінець календарного року – причини незавершених ремонтів

У 2017 році до нас звернулися мешканці житлового будинку за адресою вул. Родимцева 21 зі скаргою щодо неякісного виконання робіт із капітального ремонту покрівлі даху. У ході розслідування з’ясувалося, що у 2017 році між КП «Голосіїво-будінвест» та ТОВ «Беатус» було укладено договір, предметом якого є виконання робіт із капітального ремонту покрівлі житлового будинку вартістю 414 тис. гривень. Відповідно до актів приймання виконаних робіт, ремонт був зроблений на суму 124 тис. гривень. 

Згодом, було повторно виділено кошти на капітальний ремонт покрівлі на суму 771 тис. гривень:  насправді ж сума витрачених коштів становила 448 тис. грн, а залишкові гроші не були повернуті до комунального підприємства.

У зв'язку зі зверненням ГО “Антикорупційний штаб” у червні 2019 року представник від КП «Голосіїво-будінвест» спільно з директором ТОВ «ВІРІДІС БУД» провели Акт обстеження виконаних робіт. Акт підтверджує неповне виконання робіт з боку підрядника. Вибірковість виконаних робіт підрядником була виправдана складними погодними умовами та закінченням календарного року. У свою чергу, представники КП «Голосіїво-будінвест» звернулися до підрядника з проханням про повернення коштів за роботи, які не були виконані. Однак інформація про суму повернення відсутня.

Ми звернулись до Генерального прокурора м. Києва, на що отримали відповідь, що нашу заяву долучили до чинного провадження та внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінальних правопорушень.

Відповідно до інформації Єдиного державного реєстру судових рішень підписанту Актів виконаних робіт за адресою вул. Родимцева 21, колишньому керівнику даного ремонта КП "Голосіїво-будінвест" Коцюбі Олександру обрано запобіжний захід та накладено арешт на нерухоме майно, яке міститься в його декларації.

 

Звернення Антикорупційного штабу до Голови Державної аудиторської служби щодо перевірки: https://drive.google.com/file/d/1y9y0yVpfAHkD2l2TsRzUHLR_l49n0h66/view?usp=sharing

Копія актів виконаних робіт: https://drive.google.com/file/d/1pLszYn1Iu_C9jQYGh0YFiJSU3yhGdUKb/view?usp=sharing

Довідка про вартість виконаних робіт: https://drive.google.com/file/d/1drMzcuOPYthLNOTTpoYmLpK62hyQkgf3/view?usp=sharing

×