496 дітей загинули через збройну агресію росії в Україні

496 дітей загинули через збройну агресію росії в Україні

Станом на ранок 22 липня 2023 року за офіційною інформацією Офісу Генерального прокурора  496 дітей загинули та понад 1068 отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Однак, це лише ті цифри, які вдалося офіційно зафіксувати. Тому реальна кількість може бути в рази вищою. Поки ювенальні прокурори працюють в місцях ведення бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях.

Найбільше постраждало дітей у Донецькій області - 474, Харківській - 297, Київській - 129, Херсонській - 116, Запорізькій - 97, Миколаївській - 89, Дніпропетровській - 83, Чернігівській - 71, Луганській - 67.

 

Через постійні обстріли росією українських міст та сіл, чи не щодня ворог забирає життя дорослих та дітей. 21 липня внаслідок обстрілу ворогом селища Дружба Бахмутського району Донецької області загинуло двоє дітей віком 9 та 16 років.

Згідно даних, оприлюднених на платформі “Діти війни”, за інформацією Національного інформаційного бюро до України вдалося повернути 385 депортованих або незаконно вивезених дітей.

 

Раніше ми писали про ордери перші ордери для воєнних злочинців - путіна та львової-бєлової. Російський президент та уповноважена з прав дитини рф львова-бєлова мають офіційні статуси підозрюваних у скоєнні воєнного злочину – незаконної депортації та переміщення українських дітей. 

 

 

ГО “Антикорупційний штаб” продовжує збір інформації про російських воєнних злочинців та колаборантів для внесення у базу Реєстру воєнних злочинців, створеного разом з журналістами “Слідство.Інфо”. 

Ми зробимо все, щоб кожен російський воєнний злочинець був покараний. Маєте більше інформації — надішліть нам.

 

Читайте також

×