503 дитини загинули в Україні внаслідок російського повномасштабного вторгнення

503 дитини загинули в Україні внаслідок російського повномасштабного вторгнення

Про це повідомили на веб-сайті Офісу Генерального прокурора.

Також зазначається, що більше ніж 1619 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії рф. Станом на ранок 26 серпня 2023 року за офіційною інформацією ювенальних прокурорів 503 дитини загинули та понад 1116 отримали поранення різного ступеня тяжкості. 

Ці цифри не остаточні. Триває робота з їх встановлення в місцях ведення бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях. 

Найбільше постраждало дітей у Донецькій області - 485, Харківській - 299, Київській - 129, Херсонській - 122, Запорізькій - 99, Миколаївській - 97, Дніпропетровській - 95, Чернігівській - 71, Луганській - 67.

В матеріалі Голосу Америки зазначається, що за час повномасштабної війни Росії проти України загинула 541 дитина, повідомляє британська фундація Save the Children («Врятувати дітей», – ред.) у своїй доповіді, оприлюдненій 23 серпня 2023 року.

 

ГО “Антикорупційний штаб” продовжує збір інформації про російських воєнних злочинців та колаборантів для внесення у базу Реєстру воєнних злочинців, створеного разом з журналістами “Слідство.Інфо”. 

Ми зробимо все, щоб кожен російський воєнний злочинець був покараний. Маєте більше інформації — надішліть нам.

 

Читайте також

×