АНОНС: "Оцінка збитків, завданих російською агресією в сфері культурної спадщини: виклики та рішення"

АНОНС:

Скільки коштує знищена пам’ятка? Скільки нам винна Росія за зруйнований музей Сковороди на Харківщині чи бібліотеку в Чернігові? 

 

Після 2,5 років повномасштабної війни в Україні досі немає формули, за якою можна було б порахувати збитки, завдані російською агресією в сфері культурної спадщини. Без неї неможливо скласти кошторис консервації та відновлення об’єкта і найголовніше – стягнути з РФ відшкодування. 

 

14 жовтня о 12:00 в Українському кризовому медіа центрі ГО “Антикорупційний штаб” проведе дискусію “Оцінка збитків, завданих російською агресією в сфері культурної спадщини: виклики та рішення” та презентує власні напрацювання з розробки методології оцінки збитків. Експерти, громадськість та представники профільного міністерства обговорять виклики та рішення, що стоять перед Україною у контексті збереження культурної спадщини. 

 

Спікери:

  • Сергій Миткалик, голова правління ГО “Антикорупційний штаб”; 
  • Катерина Чуєва, незалежна дослідниця, фахівчиня з питань музейної справи та культурної спадщини;
  • Максим Нефьодов, засновник ГО “Технології прогресу”;
  • Анастасія Бондар, заступниця міністра культури та стратегічних комунікацій з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації;
  • Віктор Дворніков, архітектор, експерт організації НеМо: Ukrainian Heritage Monitoring Lab із фіксації пошкоджень об’єктів культурної спадщини.

Модерує Євгенія Вірлич, керівниця проєкту “Фіксація зруйнованих культурних об’єктів України внаслідок обстрілів РФ за допомогою програмного комплексу TruePic”    

 

Захід організовує ГО «Антикорупційний штаб» в рамках проєкту «Програма сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні. Зміст заходу є винятковою відповідальністю Pact та його партнерів i не обов’язково відображає погляди Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) або уряду США.

 
×