Карта ремонтів: кожен черкащанин може перевірити стан ремонтних робіт (ІНФОГРАФІКА)

Карта ремонтів: кожен черкащанин може перевірити стан ремонтних робіт (ІНФОГРАФІКА)

9 жовтня в м. Черкаси у просторі «Ambros HUB» експерти ГО «Антикорупціний штаб» провели презентацію інноваційного діджитал-інструмента – Антикорупційної карти ремонтів.

Антикорупційна карта ремонтів – це інтерактивна карта України, на якій позначені всі ремонтні роботи міста. Кожен житель Черкас може проконтролювати куди йдуть гроші платників податків, виділені на проведення ремонтів шкіл, будинків, лікарень, міжбудинкових кварталів тощо.

Черкащани також мають можливість перевірити свої будинки, двори або ж школи, куди ходять їхні діти та залишити на сайті скаргу чи фотографії об’єкту. Юристи Антикорупційного штабу, у свою чергу, обробляють усі отримані скарги щодо неякісно проведених ремонтів, або ж взагалі їх відсутності.

Під час презентації експерти Антикорупційного штабу повідомили, що у Черкасах за останні три роки було укладено понад 3 тисячі договорів на проведення ремонтних робіт і витрачено близько 1,5 мільярда гривень. Найдорожчими ремонтами є: роботи з капітального ремонту вулиці Сумгаїтської (156,4 млн. грн), ремонт вул. Першотравневої (53,1 млн. грн) та реконструкція вул. Чехова (52,1 млн. грн).

Виконавчий директор ГО “Антикорупційний штаб” Сергій МИТКАЛИК розповів: “Наша команда розробила унікальний інноваційний інструмент, який охоплює всю територію України: від міст-мільйонників до маленьких сіл. Карта ремонтів була створена для усіх громадян задля того, щоб вони могли легко контролювати витрати бюджетних коштів, а також для замовників і підрядників, задля мотивації виконувати свою роботу якісно.”

Також, керівник проекту “Антикорупційна карта ремонтів” Ілля КРОТЕНКО продемонстрував на практиці як користуватися Картою ремонтів та залишити скаргу, у разі потреби:  “Ніщо так не пришвидшує ремонтні роботи, як відкрите кримінальне провадження. Саме тому, ми звертаємось до контролюючих та правоохоронних органів, у разі виявлення порушень під час робіт, або їх невиконання.”

У прес-брифінгу взяв участь начальник управління житлово-комунального господарства Андрій НАУМЧУК, який зазначив: “Ідея сподобалася: пропоную надати органам місцевої влади можливість самостійно викладати фотографії об’єктів на карту. Також, необхідно співпрацювати з мешканцями та департаментами щодо подальшої популяризації та розвитку цього інструменту.”

На заході також був присутній директор департамента архітектури, містобудування та інспектування Артур САВІН: “ На сайті міста теж опубліковується подібна інформація про ремонти. Щодо роботи департаменту, то головний акцент був на капітальному ремонті та реконструкції доріг. У цілому, в цьому році всі магістральні вулиці ми відремонтували, тому в наступному році ми плануємо розпочати роботи над іншими важливими об’єктами.”

Наприкінці Ілля КРОТЕНКО додав: “Ми разом з жителями добиваємось справедливості і якісно проведених робіт. Адже це гроші платників податків і вони мають право знати хто і як їх використовує.”

 

У випадку додаткових коментарів та уточнень звертатись до  Павлюк Ольги, PR-менеджерки ГО «Антикорупційний штаб»: +380688422114, olha.pavliuk.ukr@gmail.com

Фотоматеріали

  • Карта ремонтів: кожен черкащанин може перевірити стан ремонтних робіт (ІНФОГРАФІКА)
  • Карта ремонтів: кожен черкащанин може перевірити стан ремонтних робіт (ІНФОГРАФІКА)
  • Карта ремонтів: кожен черкащанин може перевірити стан ремонтних робіт (ІНФОГРАФІКА)

Читайте також

×