Антикорупційний штаб запустив Карту коронавірусних закупівель

Антикорупційний штаб запустив Карту коронавірусних закупівель

На просторах інтернету можна знайти безліч історій про платне лікування від коронавірусу. Для уникнення таких ситуацій та задля прозорості й доступності процесу закупівель, було розроблено Антикорупційну карту коронавірусних закупівель, на якій можна перевірити наявність всіх необхідних медичних засобів у будь-якому медичному закладі України.

Тому коли лікарі стверджують, що в медичному закладі немає, до прикладу, масок або ліків і треба купляти їх своїм коштом – кожен може зайти на Карту та перевірити вірогідність цієї інформації.

Мета Карти – зробити процес закупівель медичних масок, рукавичок, апаратів ШВЛ максимально прозорим, аби кожен українець міг перевірити медичні закупівлі свого міста. 

Основними перевагами Карти є те, що вона оновлюється у режимі реального часу, охоплює всю Україну, а також має форму зворотного зв’язку для скарг.

З Карти можна дізнатися: 

– що і на яку суму закуповувала ваша лікарня;

– залишити скаргу щодо неправдивості інформації.

– наявність тих чи інших медикаментів чи медичних засобів.

Так, найбільше коштів на закупівлі витратили у: Київській області – понад 1,16 млрд грн, в Одеській – 271 млн грн та Львівській і Дніпровській областях – понад 230 млн грн (дані Prozorro).

Варто зазначити, що найменше закупили Кіровоградська та Івано-Франківська область – 21,6 і 32,5 млн грн відповідно (дані станом на 26.05).

Детальніше про закупівлі своєї лікарні можна дізнатися за посиланням: https://covid.shtab.net/

Проєкт фінансується за підтримки Міжнародного фонду "Відродження" 

 
×