Бізнес на крові триває: дві потужні тютюнові компанії продовжують працювати в росії

Бізнес на крові триває: дві потужні тютюнові компанії продовжують працювати в росії

Компанії Philip Morris International та Japan Tobacco International продовжують працювати в Росії та фінансувати російську армію. Це дослідили наші друзі з ГО Життя (посилання).

 

Разом ці дві компанії cтворили близько 9 тисяч робочих місць на території країни-агресорки та продовжують сплачувати податки в бюджет рф. Щомісяця ці компанії в середньому сплачують до бюджету агресора $476 млн. Здогадаємось, куди потім спрямовуються ці податки? Правильно: левова частка — на війну в Україні.

 

Philip Morris є великим платником податків у бюджет росії — Антикорупційний штаб це досліджував (посилання). У 2020 році цей американський гігант виручив з ринку РФ 359 млрд руб (5 млрд доларів). 

 

9 березня 2022 р. Філіп Морріс оголосила про зупинення запланованих інвестицій у Росії, зокрема запуски нових продуктів та інвестиції в рекламу, інновації та модернізацію. Але це аж ніяк не означає зупинення виробництва, а лише неможливість інвестувати у розширення бізнесу. 

 

Російська компанія з японським бек-офісом Дже Ті Інтернешнл (Japan Tobacco International), яка включає 4 заводи, де працює понад 4500 осіб. У 2020 році вона сплатила до федерального бюджету РФ 262 мільярди рублів ($3.8. млрд). По суті, JTI, як і Філіп Морріс, продовжує виробництво цигарок та наповнення російського бюджету, але для замилювання очей західним країнам оголосила про призупинення нових інвестиції, маркетингову діяльність та запуск нових продуктів у росії. 

 

Ми разом із нашими партнерами закликаємо бойкотувати продукцію Philip Morris International та Japan Tobacco International, які продовжують працювати в росії та сплачувати податки, за які російська влада веде бойові дії проти України.

 

Читайте також

×