Ємільчине: активісти допомагатимуть впроваджувати антикорупційні інструменти

Ємільчине: активісти допомагатимуть впроваджувати антикорупційні інструменти

Ємільчинська ТГ — перша з п’яти громад, де ГО “Антикорупційний штаб” впродовж наступних 10 місяців допомагатиме впроваджувати інструменти запобігання корупції. Наша мета — підвищити вплив громадян на прийняття рішень на місцевому рівні та збільшити кількість дієвих інструментів для забезпечення прозорої та підзвітної діяльності громади. Про це розповів керівник проєкту Сергій Мовчан під час презентації у Ємільчиному. 

 

“Ми раді оголосити про старт проєкту у Ємільчинській громаді. Наразі ми вже обрали локального координатора, далі будемо працювати над створенням ініціативної групи та планувати антикорупційні навчання для активних жителів громади. За наступні 10 місяців ми прагнемо навчити якомога більше ємільчинців користуватися інструментами запобігання корупції, а можливо і створювати нові. І для цього нам важлива підтримка місцевої влади”, – розповів Сергій Мовчан. 

 

За його словами, навчання складатиметься з серії вебінарів, які відбуватимуться у вечірній час. Учасники дізнаються більше про закупівлі в громаді, як адвокатувати зміни, як скласти антикорупційну програму. Окремо експерти зупинятимуться на цифрових інструментах. 

 

Своєю чергою селищний голова Ємільчиного Сергій Волощук підкреслив зацікавленість у спільній роботі.

 

“Основна мета нашої участі в проєкті – щоб ви допомогли нам розробити антикорупційну програму”, – додав він. 

 

За словами Волощука, після війни, яка обов’язково закінчиться нашою перемогою, у громаду прийдуть потенційні інвестори. А для бізнесу надзвичайно важливо мати середовище, де мінімізовані корупційні ризики. 

 

“Місцева влада зацікавлена у тому, щоб стати підписантом декларації розбудови доброчесності в ОМС. Тож крім антикорупційної програми, працюватимемо і над цим”, – розповіла експертка НАЗК із формування політики доброчесності в ОМС Олена Тверітнєва. 

 

Своєю чергою локальна координаторка проєкту Віта Волощук закликала учасників заходу не стояти осторонь та долучитися до можливостей зробити життя в громаді кращим завдяки інноваційним інструментом. 

 

Проведення заходів здійснюється громадською організацією "Антикорупційний штаб" у співпраці з Національним Демократичним Інститутом (НДІ), за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), в рамках програми «Відповідальна та підзвітна політика в Україні» (U-RAP).

 
×