Ідентифікували 182 тис. російських воєнних злочинців: яке покарання очікуємо

Ідентифікували 182 тис. російських воєнних злочинців: яке покарання очікуємо

У понеділок, 13 листопада, о 10.30 у прес-центрі інформаційного агентства "Інтерфакс-Україна" розпочнеться пресконференція на тему "Активісти та журналісти ідентифікували 182 тисячі російських воєнних злочинців: скільки вже покарані" в рамках проєкту "Ідентифікація російських воєнних злочинців: удосконалення ресурсу https://rwc.shtab.net" за підтримки програми сприяння громадській активності "Долучайся!", яка фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні. Представники Офісу Генерального прокурора України, громадськості, медіа та свідків окупації обговорять виклики пов’язані з доведеності злочинів вчинених російськими військовими на території України.

Учасники заходу поділяться досвідом збирання доказів проти військових РФ та обговорять складнощі у притягненні їх до відповідальності, а також іншу інформацію щодо відкритих проваджень.

Метою заходу є консолідація зусиль слідчих органів, громадськості та медіа щодо фіксування доказів, використання передових практик, методів та стандартів у покаранні російських воєнних злочинців.

Спікери:

  • Зюзь Олександр – начальник відділу взаємодії з міжурядовими, державними та неурядовими організаціями Департаменту війни Офісу Генпрокурора

  • Олександр Волошин –  агенція журналістських розслідувань «Слідство.Інфо» (розповісти по судовій справі)

  • Сергій Мовчан – керівник Департаменту документування воєнних злочинів Української Гельсінської спілки з прав людини;

  • Сергій Миткалик – голова громадської організації «Антикорупційний штаб», співзасновник Реєстру російських воєнних злочинців;

  • Альона Мовчан – письменниця, поетеса, пережила окупацію Херсона разом з сім’єю.

Модератор: Влад Гладкий - керівник проєкту Реєстр російських воєнних злочинців.

 

Трансляція буде доступна на YouTube-каналі агентства "Інтерфакс-Україна", а також на фейсбук-сторінці ГО "Антикорупційний штаб". Реєстрація журналістів на місці за редакційними посвідченнями.

×