Вакцинація поза чергою – не проблема для компаній дружин нардепів?

Вакцинація поза чергою – не проблема для компаній дружин нардепів?

У понеділок 22 березня в Україні стартував другий етап вакцинації від COVID-19, що передбачає щеплення медиків, соціальних працівників та людей, віком від 80 років.

 

Паралельно з цим триває процес вакцинації "публічних діячів". Після критики з боку громадськості МОЗ випустив роз'яснення, кого вважати таким діячем.

 

Але навіть для людей, які не входять в жодну з категорій, залишається шанс вакцинуватися. Це доводить приклад приватного агропромислового підприємства “Агропродсервіс”.

 

За повідомленнями публічної FB-сторінки компанії, 40 працівників підприємства на чолі з керівником вже отримали першу дозу вакцини від коронавірусу. На фотозвіті чітко видно, що вакцину отримали працівники незалежно від віку.

 

Слід відзначити, що приватне агропромислове підприємство «Агропродсервіс» належить дружині чинного нардепа-мажоритарника Івана Чайківського, який також є секретарем комітету ВРУ з питань аграрної політики та земельних відносин. Зауважимо, що І. Чайківський є членом депутатської групи "За майбутнє", яку пов'язують з Ігорем Коломойським.

 

Нагадаємо, що відповідно до Дорожньої карти вакцинації МОЗом були затверджені дев'ять пріоритетних груп для вакцинації, які включають (у порядку пріоритетності доступу до вакцинації): медичних працівників; працівників соціальної сфери; осіб, які проживають у закладах (установах) з надання довгострокового догляду; людей похилого віку (60 років і старше); військовослужбовців; працівників критично важливих структур державної безпеки; учителів та інших працівників сфери освіти; дорослих (віком від 18 до 59 років) із супутніми захворюваннями, які знаходяться у групі ризику; людей, які перебувають в місцях обмеження волі.

 

“Вакцинація працівників приватного підприємства, свідчить не лише про порушення Дорожньої карти, а й про можливі корупційні зловживання. Адже, агрокомпанія дружини народного депутата скоріш за все використала адміністративний ресурс і вакцинувала свої працівників поза чергою” - заявив Голова правління ГО “Антикорупційний штаб” Сергій Миткалик.

 

Віднайшли корупцію на вакцинації – повідомте на пошту covid.shtab@gmail.com 

 

Читайте також

×