Ліки, книги, подорожі, театр: що можна буде придбати за “президентську тисячу” і який порядок отримання

Ліки, книги, подорожі, театр: що можна буде придбати за “президентську тисячу” і який порядок отримання

Як ми повідомляли, Верховна рада України підтримала виділення коштів на реалізацію проєкту єПідтримка — так звана “президентська тисяча” тим, хто має повний курс вакцинації від коронавірусної інфекції. Наразі до переліку послуг і товарів, які можна буде придбати на цю тисячу, мають додати також ліки. До того були подрожі всередині України, книжки, театри, музеї, спортивні заклади. Розповідаємо деталі.

 

Отже, допомогу можуть отримати повнолітні громадяни України, які пройшли повний курс вакцинації і мають “зелений” COVID-сертифікат у додатку ДІЯ. Для отримання необхідно також оформити спеціальну банківську картку єПідтримка. Усі деталі можна дізнатись ось тут: https://e-aid.diia.gov.ua/.

 

У січні 2022 року розшириться перелік товарів і послуг, які можна буде придбати “президентську тисячу”.  Про це йшлося на селекторній нараді та у повідомленні на сайті Президента.

«З 19 грудня повністю вакцинованим українцям буде нарахована одна тисяча гривень. Вони зможуть витратити ці кошти на напрямки, які найбільше постраждали від пандемії, - записатися в спортзал, піти в кінотеатр, музей або на концерт, купити квиток на потяг або літак, придбати книги. Водночас, дослухавшись до побажань наших громадян поважного віку, для яких важливою є підтримка здоров'я, зокрема в умовах пандемії, було ухвалено рішення додати до переліку доступних товарів ще й ліки», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що нині Міністерство цифрової трансформації доопрацьовує технічні можливості для того, щоб купівля ліків за передбачені за щеплення кошти стала доступною з січня наступного року.

"Доручив уряду забезпечити, щоб громадяни у віці 60+ могли використати 1 тис. грн від держави за соціальними напрямками, зокрема на купівлю ліків. Механізми мають бути напрацьовані протягом тижня, а використання - вже з січня", - пояснив Президент Володимир Зеленський на своєму телеграм-каналі.

А раптом ви зустрінетесь із порушеннями в процесі виплати чи реалізації “президентської тисячі”, пишіть про це нам на vac.shtab.net: знаходите свій населений пункт, натискаєте, а далі — Повідомити про порушення. 

 

Читайте також

×