На відновлення київських будинків потрібно близько 70 мільйонів євро

На відновлення київських будинків потрібно близько 70 мільйонів євро

Таку інформацію повідомив Віталій Кличко (https://t.me/vitaliy_klitschko/1397). Він також повідомив, що внаслідок військової агресії росії в столиці України пошкоджені загалом 390 будівель. Із них 222 – багатоквартирні будинки.

Вже визначили 20 будинків, де треба першочергово розпочати відновлювальні роботи, аби люди могли 

швидше повернутися в свої оселі. Приблизна вартість цих робіт становитиме 5,8 млн євро.

 

У місті від обстрілів та бомбардувань пошкоджені 75 закладів освіти, з яких 30 – дошкільні. 17 закладів охорони здоров’я, 11 закладів культури.

Загалом же орієнтовна вартість на відновлення всіх будівель у столиці складатиме понад 70 млн євро. Допомагати у відновленні, скоріш за все, будуть партнери з європейських інституцій. 

Україна ж в цілому потребує від 500 до 600 мільярдів євро на реконструкцію зруйнованої російською війною інфраструктури. Про це заявив у середу віцепрезидент Європейської комісії Валдіс Домбровскіс, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Politico.

Виступаючи в Марракеші, Домбровскіс сказав, що зусилля з реконструкції "вимагатимуть координації міжнародної спільноти, і з боку Європейського Союзу ми готові здійснити цю координацію".

ЄС також "надасть велику і дуже значущу підтримку для цих потреб реконструкції", додав він.

Друзі, ми збираємо координати та фото руйнувань (до і після) і створюємо Карту руйнувань, де обліковуємо кожне руйнування, завдане росією в Україні. Нас підтримав Міжнародний фонд “Відродження” - і ми обов’язково оприлюднимо карту, яка вже налічує понад 1000 об’єктів. Завдяки цьому ми наблизимо час, коли росія виплатить всі репарації та відшкодування Україні за завдані збитки. 

Ваша допомога для нас — безцінна! Маєте фото руйнувань? Надішліть нам у форму за посиланням (https://cutt.ly/SGQhNLl) або на пошту map.shtab.net@gmail.com із зазначенням точної адреси. Ми перевіримо всю інформацію та розмістимо на Карті руйнувань.

#карта_руйнувань

 

Фотоматеріали

  • На відновлення київських будинків потрібно близько 70 мільйонів євро
  • На відновлення київських будинків потрібно близько 70 мільйонів євро
×