Новоукраїнська ТГ – одна з п’яти громад, де жителів навчатимуть запобігати корупції

Новоукраїнська ТГ – одна з п’яти громад, де жителів навчатимуть запобігати корупції

Новоукраїнська ТГ — одна з п’яти громад, де ГО “Антикорупційний штаб” впродовж наступних 10 місяців допомагатиме впроваджувати інструменти запобігання корупції. Про це розповів керівник проєкту Сергій Мовчан під час презентації у Новоукраїнці. 

 

Ми бачимо високу активність в Новоукраїнській громаді ще на старті проєкту. Сподіваюсь, згодом до нас приєднається ще більше небайдужих людей.  Адже вже з наступного тижня ми починаємо онлайн-навчання, а сам проєкт триватиме до жовтня. Наразі ми обрали локального координатора, далі будемо працювати над створенням ініціативної групи, яка буде задіяна в розробці антикорупційної програми громади”, — заявив Сергій Мовчан. 

 

Мета проєкту — підвищити вплив громадян на прийняття рішень на місцевому рівні та збільшити кількість дієвих інструментів для забезпечення прозорої та підзвітної діяльності громади. Навчання для громад відбуватиметься в онлайн-форматі у вечірній час та складатиметься з декількох блоків. Зокрема учасники дізнаються, як моніторити місцеві закупівлі, адвокатувати зміни та виявляти корупційні ризики. Велику увагу експерти приділять цифровим інструментам запобігання корупції. 

 

Також у презентації взяли участь міський голова Новоукраїнки Олександр Корінний, експерт Офісу доброчесності НАЗК Олександр Матушкін та місцева координаторка проєкту Ніна Мазур.

 

“Мета антикорупційних заходів — зробити життя в громаді кращим, а не когось покарати. Я б хотів щоб це навчання готувало людей не до якоїсь політичної боротьби, а для того, щоб громада ставала сильнішою”, – додав Олександр Корінний та закликав жителів громади бути активними. 

 

Проведення заходів здійснюється громадською організацією "Антикорупційний штаб" у співпраці з Національним Демократичним Інститутом (НДІ), за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), в рамках програми «Відповідальна та підзвітна політика в Україні» (U-RAP).

 
×