Освоюєш мільйон бюджетних коштів – але роботи не робиш

 Освоюєш мільйон бюджетних коштів – але роботи не робиш

Історія про недоброчесних підрядників із Вознесенська, що на Миколаївщині.

Вознесенська загальноосвітня школа №6 наприкінці 2018 року уклала договір з ТОВ "ІВЕКО-БУД" на 1 млн грн на реконструкцію спортивного майданчика для міні-футболу зі штучним покриттям.

Замовник, відповідно до постанови КМУ, може встановлювати 100% аванс на роботи пов'язані з будівництвом чи реконструкцією футбольних полів із штучним покриттям. В даному випадку так і трапилося.

 Вознесенська ЗОШ перерахувала підряднику в день підписання договору 924 тис грн авансу. Хоча на день підписання на перерахування 100% коштів компанія виконала роботи на 74 тис грн.

Вказані роботи компанія повинна була зробити ще у 2019 році. Але на початку осені 2019 року були проведені лише демонтажні роботи. Стан демонтованого майданчика, який мав бути новим – на фото. 

Але незважаючи на відсутність робіт протягом 2019 року Вознесенська ЗОШ наприкінці 2019 року підписала Акт приймання виконаних будівельних робіт у повному обсязі. У цей же день школа взяла на баланс від підрядника ТОВ "ІВЕКО-БУД" усі нові будівельні матеріали. 

У відповідь на звернення ГО “Антикорупційний штаб” Виконавчий комітет зазначив, що роботи повинні закінчити протягом 2020 року. Хоча, судячи з підписаних документів замовника – підрядник вже не має юридичних зобов'язань виконувати роботи.

Тож, чому Вознесенська ЗОШ вирішила повернутися будівельні матеріали? Питання залишається відкритим…

 

Читайте також

×