Перші 830 студентів прослухали курс із доброчесності

Перші 830 студентів прослухали курс із доброчесності

10 університетів, десятки спеціальностей та понад 800 студентів. Наприкінці року вони завершили опанування пілотної дисципліни “Антикорупція та доброчесність”

 

“Структура курсу доволі проста і цікава, можна сказати універсальна, підходить для різних спеціальностей. Єдине побажання — дещо збільшити кількість практичних занять”, — поділився враженнями викладач Тернопільського національного педагогічного університеті ім. Володимир Гнатюка Степан Пройдун.

 

Під час підсумкової зустрічі більшість викладачів зазначили, що студентів нині важко зацікавити сухим теоретичним матеріалом, тому найкраще на заняттях з антикорупції молодь сприймала саме розбір практичних кейсів — як подолати побутову корупцію у повсякденному житті⁉️

 

Водночас освітяни додають: активність студентів під час вивчення дисципліни була різною, залежно від спеціальності та курсу.

 

“Для нас дуже важливо, що більшість із 10 пілотних університетів вже включили або планують включити “Антикорупцію та доброчесність” у каталог вибіркових дисциплін. А деякі виші, приміром КПІ та медичний університет, навчатимуть новий потік студентів антикорупції вже в цьому семестрі”, — розповіла експертка Офісу доброчесності НАЗК Ганна Ткаченко. 

 

Зібравши відгуки освітян та студентів пілоту, Офіс доброчесності допрацює навчально-методичний комплекс дисципліни. А викладачі тим часом вже ініціюють зустріч для підвищення кваліфікації у Києві! 

 

Проєкт «Доброчесність для молоді» впроваджує ГО Антикорупційний штаб та Офіс доброчесності НАЗК за підтримки  Проєкту ПРООН “Підтримка громадянського суспільства та молоді” та фінансування Міністерства закордонних справ Данії.

×