Презентували посібник “Антикорупція та доброчесність для студентської молоді”

Презентували посібник “Антикорупція та доброчесність для студентської молоді”

Навіщо? 

 

Експерти ГО “Антикорупційний штаб” долучились до розробки посібника “Антикорупція та доброчесність для студентської молоді: від теорії до практики”. Його мета  – через рекомендації і практичні вправи підвищити обізнаність та спроможність молодіжних працівників і студентів у сфері запобігання корупції та популяризації доброчесності. В основу посібника лягли Рекомендації з розбудови доброчесності у ЗВО, які експерти розробили на виконання Державної антикорупційної програми на 2023-2025 роки. 

 

Для кого?

 

Цей посібник ми розробили для молодіжних працівників. Також він буде ефективний для студентських та молодіжних організацій. Адже на наше переконання, робота з молоддю щодо впровадження доброчесності може відбуватися не лише формально, у стінах ЗВО та на заняттях з відповідної дисципліни, а і в молодіжних центрах та інших осередках. 

 

Про що? 

 

У посібнику описана відповідальність та ролі всіх учасників освітнього процесу, а також як кожен на своєму місці може сприяти розбудові доброчесності. Мова йтиме про роль керівника ЗВО, способи його впливу на впровадження доброчесності, уповноваженого з питань запобігання корупції, студентське самоврядування. Також посібник дасть молоді інструменти взаємодії з різноманітними стейкхолдерами щодо підвищення доброчесності. Окремим розділом представлені практичні вправи, які допоможуть закріпити здобуті знання. 

 

Завантажити посібник можна за посиланням.

 

 

Цей посібник розроблений у межах проєкту «Доброчесність для молоді», який впроваджує ГО «Антикорупційний штаб» та Офіс доброчесності НАЗК за підтримки проєкту ПРООН в Україні «Підтримка громадянського суспільства та молоді» та фінансування Міністерства закордонних справ Данії.

Читайте також

×