Про родину Гринкевичів ми писали ще у вересні: розповідаємо про дослідження

Про родину Гринкевичів ми писали ще у вересні: розповідаємо про дослідження

ГО «Антикорупційний штаб» в рамках проєкту «Прозоре відновлення зруйнованих об’єктів за допомогою «Карти відновлення», що реалізується за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» співпрацює з журналістами з кількох громад, зокрема з Житомиру. Журналіст Тарас Боросовський, який досліджує тему відновлення, також дослідив і інші закупівлі та віднайшов дивні зв'язки родини Гринкевич іще влітку 2023 року, а оприлюднив у вересні.

Оприлюднив це дослідження Тарас у наших друзів, в онлайн-виданні Кавун.City. Разом із Тарасом над матеріалом працював Анатолій Шалаєв, а допомагав у створенні Інститут розвитку регіональної преси.

У своєму дослідженні Тарас та Анатолій дослідили, що родина Гринкевичів пов'язана не лише з постачанням неякісної продукції до ЗСУ, а й з відновленням на Житомирщині. 

Після скасування обмежень на капітальні видатки Департамент Житомирської ОВА повернувся до грандіозних планів. Початком “відновлення” за кошти Фонду в липні 2023 року стали нові закупівлі під все тих же підрядників. За коригування проектної документації з реконструкції обласної дитячої лікарні та обласної клінічної лікарні ім. О. Ф. Гербачевського заплатять понад 14 млн 454 тис грн. Відкриті торги не проводили і переможцем знову визнали ТОВ «Будівельний альянс Монтажпроект» через наявність авторського права на розроблені раніше проекти.

Тобто з високою вірогідністю вартість робіт ще більше зросте і на участь в торгах знову заявляться обидва товариства. Тим паче, що з “дружньою” для проектанта ТОВ «Перспектива Місто Буд» вже укладено аж чотири (!!!) угоди на ремонт обласної лікарні: з ремонту лікувального корпусу №2 - за 67,2 млн грн, корпусу №3 - 43,9 млн грн, корпусу №4 - 23,5 млн грн та корпусу №5 - 17,2 млн грн. Залишилося зачекати на публікацію нового оголошення по скасованому раніше корпусу №1.

Окремо варто згадати про якість виконання підрядником робіт. Через неналежне облаштування суспільного простору в районі Малікова депутати включили ТОВ «Перспектива Місто Буд» в чорний список. З бюджету перерахували понад 4 млн грн, але завершувати роботи найняли іншого виконавця.

Така ж історія сталася декількома роками раніше зі сплаченими 30 млн грн «Ві.Ай.Пі. Будівельна компанія», яка залишила розритими тротуари центра міста. Обидві пов'язані між собою фірми, як цілий ряд інших, створені спеціально для участі в тендерах сім’єю Гринкевич.

Сюди відноситься й згадане раніше ТОВ «Будівельний альянс Монтажпроект». Товариство очолює львів’янин Роман Гринкевич, який балатувався на виборах до Житомирського району як кандидат від партії «Слуга народу». Очільник Житомирської ОДА не оминає молодого керівника своєю увагою і нахвалював за виконані роботи при реконструкції обласного басейну “Авангард”. Той самий Роман Гринкевич, який заручився із художницею Сонею Морозюк та якого днями ДБР затримало за спробу незаконного перетину кордону на Одещині.

Вихваляли професійність очолюваної Романом Гринкевичем організації і під час оглядин реконструкції ще одного музею - магістрату в м. Житомирі, де запланували розмістити експозицію музею природи та скелета мамонта. Голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко під час війкриття об’єкту навіть вручив йому подяку, відзначивши, що пам’ятка архітектури національного значення увійде в історію 30-ї річниці Незалежності України.

Голова Житомирської ОВА Віталій Бунечко вручив подяку Роману Гринкевичу за реконструкцію магістрату, не введеного в експлуатацію та з непрацюючим опаленням. Джерело фото: сайт Житомирської ОВА.

Проте наслідком виконаних робіт стала неможливість експлуатації приміщень споруди, температуру в яких не могли підняти вище 2 градусів тепла, при нормі в 18-23 градуси.
Кримінальне провадження порушено й щодо привласнення бюджетних коштів на ремонті музичної школи в Черняхові. І знову фігурантом розслідування є в те ж ТОВ «Будівельний альянс Монтажпроект».

 

Дослідження доволі велике: дуже рекомендуємо вам почитати. Ви зможете дізнатись про зв'язки родини Гринкевичів у набагто ширшому діапазоні, ніж можливо знали до цього.

Лінк на дослідження: Кавун.City.

 

×