Щоденник юної антикорупціонерки

Щоденник юної антикорупціонерки

Важливою місією нашої організації є залучення громадян до антикорупційного руху. Власне, з такою метою наша Olga Ivanova вирушила у 4-денний тур містами та селищами Донеччини та Луганщини. Спільно з UNDP Ukraine / ПРООН в Україні вона проводитиме круглі столи на тему інноваційних інструментів боротьби з корупцією та потреб місцевого самоврядування у даному напрямку.

Оля розповідатиме громадам як можна протидіяти корупції за допомогою діджитал інструментів: це і Карта Ремонтів і чат-бот Держслужбовець Тарас.

День 1: м. Курахове, Донецька область.

«Вчора провела першу презентацію у Кураховому для представників міської влади. У круглому столі взяло участь 10 людей, які зацікавились як нашою Картою ремонтів і чат-ботом Держслужбовець Тарас. Найбільше запитували про помилки в декларуванні та як їх можна уникнути. Я порадила користуватись нашим інноваційним чат-ботом, який відповість на запитання, що виникають під час заповнення декларацій та дасть ініші корисні поради щодо її заповнення. Ця тема була дуже актуальною для учасників, адже вони є держслужбовцями і зобов’язані подавати електронні декларації щороку.»

День 2: м. Торецьк та м. Соледар, Донецька область.

«Сьогодні був дуже насичений день! Ми встигли провести круглі столи у двох містах, розповісти про інноваційні інструменти протидії корупції та поспілкуватись з учасниками. Загалом презентації відвідало близько 25 осіб. Були цікаві запитання та жваві дискусії. Наприклад, у Торецьку люди більше цікавились ремонтами доріг. В той час як у Соледарі всім дуже сподобалась Карта ремонтів. Люди під час презентації заходили на сайт map.shtab.net, дивились ремонти у своєму місті та обговорювали їх між собою. Наприкінці розглянули перспективу співпраці з представниками Соледарської міської ради, а також можливість розміщення Карти ремонтів на сайті міськради. Щаслива, що наші громадяни такі активні, свідомі та допитливі!»

День 3: м. Кремінна та селище Новоайдар

«Сьогодні ми були у місті Кремінна та селищі Новоайдар: розповідали громадам про використання інноваційних інструментів для боротьби та запобігання корупції.
Присутні – представники та представниці місцевого самоврядування. Круглі столи пройшли вдало, люди цікавились Картою ремонтів, перевіряли ремонти поблизу та задавали питання.
Держслужбовець Тарас теж виявився корисним інструментом для аудиторії. Учасники та учасниці казали, що заповнення декларацій подекуди може бути складним і заплутаним процесом. Тож Тарас має стати їм в нагоді.»

День 4: смт. Біловодськ

«Останнім пунктом нашого туру стало смт. Біловодськ. Активна громада, яка впевнено рухається в напрямку запобігання корупції. Під час презентації учасники та учасниці тестили Карту ремонтів та ділились враженнями між собою. Обговорили можливість розміщення карти на сайті Біловодської селищної ради.
Тому в планах є співпраця з органами місцевого самоврядування усіх міст та селищ, які ми відвідали. А результатом співпраці має стати не тільки розміщення карти на сайтах органів влади, але й максимальне її поширення у громадах!»

«Отже, тур Донеччиною та Луганщиною видався дуже цікавим та результативним. Завдяки йому наші інноваційні інструменти вперше було презентовано не в обасних центрах та містах обласного значення. А такі громади як Курахове, Торецьк, Соледар, Кремінна, Новоайдар та Біловодськ стали чудовою аудиторією.»

У свою чергу, дякуємо нашій експертці Olga Ivanova за участь, а UNDP Ukraine / ПРООН в Україні за запрошення взяти участь у круглих столах та за такий цінний досвід.

Фотоматеріали

  • Щоденник юної антикорупціонерки
  • Щоденник юної антикорупціонерки

Читайте також

×