Співробітник Запорізької ОВА фільмував на телефон переміщення техніки ЗСУ — отримав підозру

Співробітник Запорізької ОВА фільмував на телефон переміщення техніки ЗСУ — отримав підозру

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

 

Відомо, що у вересні 2023 року колишній працівник одного з місцевих підприємств, яке забезпечує технічне обслуговування військової техніки Сил оборони, а нині – співробітник Запорізької ОВА, приховано знімав на телефон переміщення військової техніки ЗСУ.  

 

Зібрані власноруч дані за власною ініціативою передавав через чат-бот, створений окупантами для збору інформації з переміщення підрозділів українських захисників у прифронтових регіонах.

 

Зрадника затримали. Під час обшуків у підозрюваного вилучили гаджет із доказами підривної діяльності на користь країни-агресора.

 

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури жителю Запоріжжя повідомлено про підозру у поширенні інформації про розміщення Збройних Сил України (ч. 3 ст. 114-2 КК України). Санкція цієї частини статті передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років.

 

ГО “Антикорупційний штаб” продовжує збір інформації про російських воєнних злочинців та колаборантів для внесення у базу Реєстру воєнних злочинців, створеного разом з журналістами “Слідство.Інфо”. 

Ми зробимо все, щоб кожен російський воєнний злочинець та колаборант був покараний. Маєте більше інформації — надішліть нам.

Читайте також

×