Уряд змінив умови виплат допомоги внутрішнім переселенцям із травня 2022 року

Уряд змінив умови виплат допомоги внутрішнім переселенцям із травня 2022 року

Ви ж знаєте, що ми під час воєнного стану також інформуємо вас про різні види підтримки, зокрема соціальної від держави. Тож тримайте інформацію про зміни виплат внутрішнім переселенцям. Найбільш повне роз’яснення ми знайшли тут.

Отже, у відповідній постанові уряду, за березень і квітень 2000 грн допомоги отримають усі внутрішні переселенці в Україні. Починаючи із травня, гроші будуть виплачувати лише тим, хто проживає у областях, де ведуть активні бойові дії, чи в окупованих районах. Також на цю допомогу можу розраховувати переселенці, житло яких через війну пошкоджене або зруйноване і для його відновлення вони подали відповідну заявку на порталі «Дія».

Згідно з переліком, що затвердило Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, 2 тис. грн допомоги й надалі можуть отримати мешканці восьми областей, зокрема:

  • Дніпропетровська область (дві громади в Криворізькому районі);

  • Донецька область (вся);

  • Запорізька область (мешканці громад чотирьох районів);

  • Луганська область (вся);

  • Миколаївська область (мешканці громад трьох районів);

  • Одеська область (одна громада в Ізмаїльському районі);

  • Харківська область (мешканці громади в семи районах);

  • Херсонська область (вся);

Щоб отримати виплати, необхідно зареєструватись як тимчасово переміщена особа (ВПО) у ЦНАПі за місцем перебування або ж в додатку чи на порталі «Дія».

Якщо ви хочете отримати допомогу як людина, що втратила через війну житло, то заявку також потрібно подати через додаток «Дія». Інструкцію, як це зробити, можна переглянути за посиланням. Цю допомогу будуть виплачувати кожного місяця впродовж дії воєнного стану та один місяць після того, як його скасують.

Нагадаємо, для тих, хто проживає у населених пунктах, які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), нарахування і виплата всіх належних соціальних виплат (пенсій, соціальних допомог, пільг та субсидій тощо) продовжуються в повному обсязі.

Читайте також

×