ЮНЕСКО засудило російську атаку на об’єкти всесвітньої спадщини в Одесі

ЮНЕСКО засудило російську атаку на об’єкти всесвітньої спадщини в Одесі

Про це повідомляється на офіційному веб-сайті міністерства культури та інформаційної політики України.

 

Росія атакувала Одесу через два тижні після того, як знищила історичну будівлю у Львові. Ворог вдруге наніс ракетний удар на території, яка охороняється відповідно до Конвенції про всесвітню спадщину в порушення Гаазької конвенції 1954 року про захист культурних цінностей у разі збройного конфлікту.

Внаслідок оцінки в Одесі виявлено пошкодження кількох музеїв, що знаходяться на території Всесвітньої спадщини, зокрема Одеського археологічного музею, Одеського морського музею та Одеського літературного музею. Усі вони були відзначені ЮНЕСКО та місцевою владою Блакитним щитом, відмітною емблемою Гаазької конвенції 1954 року.

«Це нонсенс цього світу, що все це робить постійний член ЮНЕСКО – росія. Систематично вже десятий рік війни нищить культурну спадщину України. Засудження – недостатньо», – заявив Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

 

 

ГО “Антикорупційний штаб” продовжує збір інформації про російських воєнних злочинців та колаборантів для внесення у базу Реєстру воєнних злочинців, створеного разом з журналістами “Слідство.Інфо”. 

Ми зробимо все, щоб кожен російський воєнний злочинець був покараний. Маєте більше інформації — надішліть нам.

 

Читайте також

×