Жовква: “Антикорупційний штаб” вчитиме активних мешканців запобігати корупції в громаді

Жовква: “Антикорупційний штаб” вчитиме активних мешканців запобігати корупції в громаді

Жовківська ТГ — одна з п’яти громад, де ГО “Антикорупційний штаб” впродовж наступних 10 місяців допомагатиме впроваджувати інструменти запобігання корупції. Про це розповів голова правління “Антикорупційного штабу” Сергій Миткалик під час презентації у Жовкві. 

 

Жовківська територіальна громада — єдина на Львівщині, яка братиме участь у нашому проєкті, який триватиме до жовтня. Наразі ми вже обрали локального координатора, далі будемо працювати над створенням ініціативної групи та планувати антикорупційні навчання для активних жителів громади”, — заявив Миткалик. 

 

Мета проєкту — підвищити вплив громадян на прийняття рішень на місцевому рівні та збільшити кількість дієвих інструментів для забезпечення прозорої та підзвітної діяльності громади. Навчання для громад відбуватиметься в онлайн-форматі у вечірній час та складатиметься з декількох блоків. Зокрема учасники дізнаються, як моніторити місцеві закупівлі, адвокатувати зміни та виявляти корупційні ризики. Велику увагу експерти приділять цифровим інструментам запобігання корупції. 

 

Також у презентації взяв участь міський голова Жовкви  Олег Вольський, представниця Управління просвітницької роботи та навчальних програм Офісу доброчесності НАЗК Ганна Кондратьєва та місцева координаторка проєкту Ірина Баскакова. 

 

Проведення заходів здійснюється громадською організацією "Антикорупційний штаб" у співпраці з Національним Демократичним Інститутом (НДІ), за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), в рамках програми «Відповідальна та підзвітна політика в Україні» (U-RAP).

 
×